Nytt reisekamera!

Bilde: Netonnet.no
Bilde: Netonnet.no

Min store reise til Mellom-Amerika nærmer seg med stormskritt, og jeg er i gang med forberedelsene. 2014 startet med påfylling av vaksiner, og ikke minst, nissen kom med et splitter nytt kamera. Selv om jeg allerede har et flott kamera, ønsket jeg meg et mindre et som passer bedre på en slik opplevelsestur som jeg skal på nå. Derfor var gleden stor da jeg fikk et Olymus TG-2, som ble kåret til Årets beste kompaktkamera 2013/2014.

Om kamera:

Olympus TG-2 er et vanntett, knus- og støtsikkert kompaktkamera. I tillegg til Olympus TG-2 sin robuste kontruksjon, tar dette kameraet flott bilder med 12 megapikslers oppløsning og filmopptak i Full HD-kvalitet.

 

Superslow-motion

Olympus TG-2 kan du ta opp film i hastighet på hele 240fps. Det betyr at du kan spille av en rask hendelse i «Superslow-motion», slik at du får med deg detaljer som du ikke vil se ellers.

 

Blender

Med Olympus TG-2 kan du fotografere under vann. Ettersom det ofte er dårlige lysforhold under vann, så har kameraet en belnderåpning på hele f/2,0,  slik at du får gode bilder i dårlige lysforhold. Ved fotografering på ander steder, ikke under vann, så kan du hvis  ønsker justere på blenderen, slik at du får en utskarp bakgrunn rundt motivet, kjent som bokeh-effekt.

 

Super Makro Zoom

Mikoroskopisk makro, eller Super Makro Zoom som det også kalles, er noe nytt som Olympus har valgt å ha som en funksjon i dette kameraet. Dette gir deg mulighet til å zoom, selv når du er så nærme som 1 cm fra motivet. Olympus har altså forsterket zoomen til 200 mm, selv om du har nådd nærgrensen på 1 cm.

olympus-tg-2black(183099)-2

Vanntett til 15 meter

Olympus TG-2 er vanntett helt ned til 15 meter. Som nevnt over så bidrar den store blenderåpningen på f/2,0 til å gi gode resultater i dårlige lysforhold, som under vann.

 

Innebygget GPS og kompass

Olympus TG-2 har en innebygget GPS, slik at du kan merke hvor bildene er tatt. I tillegg har kameraet et innebygget elektronisk kompass, slik at du finner frem dersom du går deg vill i naturen.

 

Bildestabilisator

Olympus TG-2 har en innebygget bildestabilisator, slik at du kan får skarpe bilder, selv ved håndholdt fotografering, uten bruk av stativ.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s