Derfor er solbriller viktig hele året!

Sommeren er på hell og badetøy pakkes vekk. Sandaler og kjoler byttes ut med skjerf og myke gensere. Solbrillene derimot må du ikke pakke vekk, det er nemlig viktig å beskytte øynene mot solen hele året.

 

Forskning har vist at et par gode solbriller kan forhindre grå stær, og bremse utviklingen av øyesykdommer som macula-degenerasjon. Den ultrafiolette strålingen fra solen er den viktigste risikofaktoren en selv kan påvirke for å forebygge grå stær. Grå stær er en av de vanligste årsakene til svaksynthet når vi blir eldre. Å utsette seg for mye sol når man er ung medfører økt risiko for å få grå stær. Derfor er det viktig at barn og ungdom bruker solbriller. Barns øyne er også mer utsatte for solskader enn voksnes. I motsetning til voksnes øyelinser kan ikke barns øyelinser filtrere ut UV-stråler, slik at en større mengde av dem når netthinnen. Gi derfor også små barn solbriller tidlig. Om barnet ditt river av seg brillene bør du velge solbriller med rem, husk også alltid solhatt til de små.

 

Derfor bør du beskytte øynene:

  • Solens UV-stråling kan påvirke bindehinnen, hornhinnen og linsen.
  • Synlig lys inneholder energi som er skadelig for øyet.
  • Lysglimt og gjenskinn kan være slitsomt og irriterende, men er ikke skadelig i seg selv. Polariserende glass kan hjelpe.
  • Du får færre rynker rundt øynene fordi du myser mindre.
  • Du ser rå ut!

 

Enten du skal på storbyferie med vennegjengen, charterferie med familen, kjærestetur med kjæresten, skiferie på fjellet, eller bare være hjemme så finner du brillene her.

 

IMG_0614
IMG_2653IMG_2487IMG_1723-0

#spons

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s