Dette må du gjøre i Sopot

REKLAME

Vurderer du en tur til Sopot og lurer på hva byen har og tilby, da bør du lese her.

 

Sopot er Europas nordligste badeby med lange sandstrender og en strandpromenade som strekker seg fra Gdansk i sør til Gdynia og nord. Ta turen i slutten av mai, eller begynnelsen av juni så rekker du å komme rett før høysesongen hvor det kan være litt overbefolket. Er du glad i mye liv og røre er sommeren en utmerket tid å reise. Da våkner byen til liv og pop-up kafeer og restauranter åpner langs strandpromenaden. I tillegg er Sopot kjent for sitt uteliv i sentrum av byen med barer og nattklubber hvor du kan feste til de små timer. Spør etter lokal vodka som er overraskende god på smak, og meget populær blant lokalbefolkningen. På en annen side er byen godt egnet for deg som reiser med barn. Både på grunn av den korte flyturen på en drøy time, men også det flate landskapet langs strendene hvor du enkelt kommer deg rundt med vogn.

Transport

Det er enkelt å komme seg til Sopot fra flypassen,  i Gdansk. Du kan ta tog eller buss, som koster ca 10 norske kroner, eller ta en taxi, hvor du må betale ca 150 kroner til Sopot. Du kommer deg lett rundt i byen på sykkel, med buss eller taxi.

 

Overnatting

AirBnb er fylt med billige alternative overnattinger i Sopot. Utmerket om du liker å ha ditt eget tempo skjermet fra andre. Utover dette er byen fylt av hoteller i alle prisklasser og størrelser. Sjarmerende små hoteller eller eksempelvis spa-hotellet Marriott Sopot som ligger på stranden. Hotellet er utmerket barnefamilier, for kan du også ta med barna i spa-anlegget. I tillegg er hotellet delt opp slik at barnefamiliene sover i en ende av hotellet, mens de som reiser uten barn bor i den andre enden. På den måten blir man ikke forstyrret eller føler at man forstyrrer andre. Om sommeren et hotellets evighetsbasseng på taket også åpent. God mat, hyggelig bemanning og rik spa-meny med Amber-massasje som absolutt favoritt.

Shopping og spa

Spa og shopping er to av hovedårsakene til at nordmenn besøker Sopot, og de vrimler av fine spahoteller og store shoppingsenter. Prisen er god, sett med norske øyene, og perfekt for juleshopping med jentegjengen eller en avslappende helg med spa for å samle krefter. Selv om du ikke bor på et spa-hotell kan du enkelt bestille behandlinger på et hotell i nærheten. Shoppingsenteret Klif er en liten taxitur unna og fylt med alt fra kjente kjedebutikker til lokale polske favoritter.

 

Mat

Sopot overrasker i matveien, og har mye spennende smaker å by på. Bulaj ligger langs strandpromenaden, 5 minutters gange nord for Sopot Pier. Her serveres deilig lokal mat med tradisjonelle smaker og god service. Restauranten ligger veldig fint i sivet på stranden og har en koselig bakgård med hav utsikt hvor du kan se solnedgangen. Du får 3 retters middag med vin til ca. 250 kroner.

Hva bør man gjøre i Sopot?

Foruten å besøke shoppingsentrene og spa-anlegget på hotellet bør du leie sykkel å sykle langs strandpromenaden. Du kan faktisk sykle helt til Gdansk og Gdynia. Ta en morgentur til, den ikke så kjente, Gdynia pier som er utrolig vakker og roligere enn Sopot pier.

 

Sopot Pier er hektisk i sommermånedene men absolutt verdt et besøk. På søndager er dette et populært sted for en gåtur for både store og små. Herfra ser du inn på det populære, Grand hotell, som har hatt selebre gjester opp igjennom. Besøk hotell-lobbyen der du finner bilde av alle storhetene som har bodd på hotellet om du er nysgjerrig.

 

Byen har fine veier for jogging og det flate landskapet gjør dette til en populær aktivitet også blant de lokale. Mange kommer til Sopot av helsemessige årsaker og kombinerer trening, restitusjon og spa-opplevelser.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s